Major Benefits of Yoga [2021-22].

Major Benefits of Yoga  [2021-22].

Protection from diseasesProtection from Heart ProblemsProtection from InjuryBetter personal image, Protection from Hypertension, depression, High BP, Body attain ideal BodyweightImproved Muscle Strength, Improved Vitality etc.

These are some major benefits of doing Yoga. We will discuss effects of Yoga on different parts of the body in detail :-



1. Improvement in immunity :- 

Due to lack of proper immunity, diseases are increasing in today's era. There is no belief that today we get to hear the name of a new disease. The only solution is that the whole world has now understood. Which is the continuous practice of yoga. The continuous practice of yoga asana enhances our immunity.

Here is the some example of Yoga Asana which will surely increase your immunity.

(a). Shishuasana(child-pose):- Click here to know about steps, benefits and precautions of Shishuasana.



(b). Halasana (Plow-pose):- Click here to know about steps, benefits and precautions of Halasana .




(c). Bhujangasana (Cobra-pose):- Click here to know about steps, benefits and precautions of Bhujangasana .

(d). Dhanurasana (Bow-pose):- Click here to know about steps, benefits and precautions of Dhanurasana .

(e). Matsyaasana (Fish-pose):- Click here to know about steps, benefits and precautions of Matsyaasana .

(f). Setu Bandhasana (bridge-pose):- Click here to know about steps, benefits and precautions of Setu Bandhasana . etc.


2. Healthy Heart :- 

Here is the some example of Yoga Asana which will surely give Protection from Heart Problems.

(a). Ardha Matsyendrasana(Half-spinal-twist-pose):- Click here to know about steps, benefits and precautions of Ardha Matsyendrasana.



(b). Gomukhasana  (Cow-face-pose):- Click here to know about steps, benefits and precautions of Gomukhasana .



(c). Setu Bandhasana (bridge-pose):- Click here to know about steps, benefits and precautions of Setu Bandhasana .



(d). PashchimotanAsana (Seated-forward-bend-pose):- Click here to know about steps, benefits and precautions of PashchimotanAsana .

(e). Tadasana (Mountain-pose):- Click here to know about steps, benefits and precautions of Tadasana .

(f). Vrikshasana (Tree-pose):- Click here to know about steps, benefits and precautions of Vrikshasana .

(g). Trikonasan (Triangle-pose):- Click here to know about steps, benefits and precautions of Trikonasan .

(h). Veerbhadraasana (Worrior-pose):- Click here to know about steps, benefits and precautions of Veerbhadraasana . etc.


3. Improved body flexibility :- 

Here is the some example of Yoga Asana which will surely give Protection from Injury.

(a). Janu-Sirsaasana(Head-to-Knee-pose):- Click here to know about steps, benefits and precautions of Janu-Sirsaasana.



(b). Dhanurasana (Bow-pose):- Click here to know about steps, benefits and precautions of Dhanurasana .



(c). Anjaneyasana  (Anjaney-pose):- Click here to know about steps, benefits and precautions of Anjaneyasana  .


(d). Upavistha Konasana (Wide-angle-Seated-forward-bend-pose):- Click here to know about steps, benefits and precautions of Upavistha Konasana .

(e). Halasana (Plow-pose):- Click here to know about steps, benefits and precautions of Halasana .

(f). Gomukhasana  (Cow-face-pose):- Click here to know about steps, benefits and precautions of Gomukhasana . etc.


4. Improved Body posture :-

Here is the some example of Yoga Asana which will surely give Better personal image.

(a). Makarasana(Crocodile-pose):- Click here to know about steps, benefits and precautions of Makarasana.





(b). Ustrasana (Camel-pose):- Click here to know about steps, benefits and precautions of Ustrasana .



(c). Garudasana  (Egle-pose):- Click here to know about steps, benefits and precautions of Garudasana.


(d). PashchimotanAsana (Seated-forward-bend-pose):- Click here to know about steps, benefits and precautions of PashchimotanAsana .

(e). Tadasana (Mountain-pose):- Click here to know about steps, benefits and precautions of Tadasana . etc.


5. Positivity in mind :-

Here is the some example of Yoga Asana which will surely give Protection from Hypertension, depression, High Blood Pressure etc.

(a). Viparita Karani Mudra:- Click here to know about steps, benefits and precautions of Viparita Karani Mudra.




(b). N
adi Shodhana Pranayama:- Click here to know about steps, benefits and precautions of Nadi Shodhana Pranayama.



(c). Sava
asana  (Relax-pose):- Click here to know about steps, benefits and precautions of Savaasana.



(d). Shishuasana(child-pose):-
 Click here to know about steps, benefits and precautions of Shishuasana.

(e). Sukhaasana(child-pose):- Click here to know about steps, benefits and precautions of Sukhaasana. etc.


6. Weight reduction/Weight increase :- 

Here is the some example of Yoga Asana which will surely give ideal Bodyweight.

(a). Vipreet-Naukasana (Reverse-boat-pose):- Click here to know about steps, benefits and precautions of Vipreet-Naukasana.


(b). Adho 





Mukha Svanasana  (Downward Dog-pose):- Click here to know about steps, benefits and precautions of Adho Mukha Svanasana.




(c). 
Sarvangasana  (Shoulder stand-pose):- Click here to know about steps, benefits and precautions of Sarvangasana.





(d). Dhanurasana (Bow-pose):-
 Click here to know about steps, benefits and precautions of Dhanurasana .

(e). Trikonasan (Triangle-pose):- Click here to know about steps, benefits and precautions of Trikonasan .

(f). Veerbhadraasana (Worrior-pose):- Click here to know about steps, benefits and precautions of Veerbhadraasana . etc.


7. Improved Muscle Strength:-

(a). SuryaNamskarAsana (Sun Salutation-pose):- Click here to know about steps, benefits and precautions of SuryaNamskarAsana .



(b). 
Veerbhadraasana (Worrior-pose):- Click here to know about steps, benefits and precautions of Veerbhadraasana .



(c). Vrikshasana (Tree-pose):- Click here to know about steps, benefits and precautions of Vrikshasana .



(d). Trikonasan (Triangle-pose):-
 Click here to know about steps, benefits and precautions of Trikonasan .

(e). Bhujangasana (Cobra-pose):- Click here to know about steps, benefits and precautions of Bhujangasana . etc.


8. Improved Vitality :-

(a). Trikonasan (Triangle-pose):- Click here to know about steps, benefits and precautions of Trikonasan .



(b). 
Bakaasana (Crow-pose):- Click here to know about steps, benefits and precautions of Bakaasana .




(c). SuryaNamskarAsana (Sun Salutation-pose):- Click here to know about steps, benefits and precautions of SuryaNamskarAsana . etc.

إرسال تعليق

Post a Comment (0)

أحدث أقدم